Sælg dit guld og få mest for pengene

Vær opmærksom når du skal sælge dit guld

Når du skal sælge dit guld – er der nogle ting som du skal være opmærksom på. Det er en god idé at undersøge guldpriserne på forhånd. Dette kan du gøre ved at se på aktiekursen for priserne på verdensmarkedet i rent guld. Hos en smykkeforhandler skal du bemærke at prisen vil være lavere og at for guld af en lavere karat vil være en omkostning hvis det skal nedsmeltes ved salg. Så altså guld kan kun regnes for guldet på verdensmarkedet hvis det 99,9 procent rent guld. Men læg mærke til stigningerne, for  hvis du er interesseret i at købe eller sælge, kan du lægge mærke til, hvornår det bedste tidspunkt er til at sælge dit guld. 

Sådan undersøger du dit guld 

  • Find ud af hvad dit guld har karat. Hvis du har et smykke derhjemme og er tvivl om ægtheden, så kan du få det undersøgt og derefter Sælg dit guld og så tænker du måske hvordan værdien er for guldet. Men som sagt, så skal man holde øje med aktiemarkedet, for guld stiger og falder i værdi. Det handler en del om det forhold som der er mellem købere og antallet af sælgere. 
  • Guld er værdifuldt og derfor skal man passe på det. Verdens forsyning med guld hvert år stiger 2.000 ton.
  • Invester dit guld som en investering. Hvorfor tænker du måske? Men der er en lang række fordele ved at gøre det. Investering i guld betyder at du investerer i et metal, der bruges på verdensplan. Der handles med guld på globale markeder og er altså populært på verdensplan.
  • Få en specifik vurdering af dit guld ved at opsøge en professionel inden for området. Eksperterne ved hvad de skal kigge efter. 
  • Hvis du selv på forhånd vil se på ægtheden kan du kigge på nogle ting såsom det lille metalmærke på smykket. Du skal nok bruge godt med lys, men mærket er ofte en markering på smykket og her kan du se renheden af guldet markeret i karat. Hvis du finder en markering er det ægte guld og som oftest 14 karat. Hvis der ikke er nogle markering, så kan du se på om guldet falmer, for så er det ikke ægte guld. Men derimod forgyldt sølv. Det er der en del smykker der er. Derfor kan du holde øje selv med de smykker som du har derhjemme, for at sikre dig om det er ægte guld du har.