Inspiration til det gode CV

Det gode CV

De fleste virksomheder kigger mindre og mindre på ansøgningerne, og mere og mere på CV’et. Dette betyder altså, at CV’et er dit første håndsindtryk til din forhåbentligt kommende arbejdsplads, og skal derfor uarbejdes som det vigtigte element, det er. I dit CV skal virksomheden kunne finde dine kontaktoplysninger, uddannelseshistorik, kurser, tidligere jobs inkl. specifikke arbejdsopgaver og/eller kompetencer du har tilegnet dig, og andre vigtigte informationer, du mener, virksomheden bør vide om dig. 

Fordi CV’et er så vigtigt for jobsøgning, er det en god idé at søge efter inspiration, så du ved, hvordan det visuelt skal opstilles, samt du ikke glemmer nogle af de vigtige og relevante informationer. 

Inspiration til at skrive dit CV

Det er ikke altid lige let at finde god inspiration til at skrive det perfekte CV. Candeno har derfor udarbejdet eksempler på CV, der passer til den branche du ønsker at søge job i. På den måde kan du finde den rette inspiration og hjælp, til at søge det job, der passer perfekt til dig.

Hvad tilbyder Candeno?

Hos Candeno finder du skabeloner specifikt til brancher, hvilket kan hjælpe med at målrette dit CV, så den er passende for det stillingsopslag, du har kigget på. 

Der er to typer CV:

  1. Det kronologiske CV
  2. Kompetence-CV’et

Først og fremmest er det vigtigt at du gør dit CV personligt, så virksomheden ser dig, så du derved skiller dig ud fra mænden af ansøgninger, og på denne måde bliver husket og virker tiltrækkende for virksomheden.

Det er derudover vigtigt, at du formulerer dig kort og præcist. Du skal kort fortælle om dine tidligere stillinger, hvor du lister dine arbejdsopgaver op i punktform. På denne måde bliver det nemt for den nye arbejdsgiver at danne sig et overblik over dine erfaringer.

Der er ikke behov for lange og detaljeret forklaringer af dine arbejdsopgaver, da du med stor sandsynlighed sender dit CV til en arbejdsgiver, der ved, hvad de forskellige arbejdsopgaver indebærer. Den korte og præcise opremsning af arbejdsopgaver betyder, at det er overskueligt for arbejdsgiveren at finde ud af, hvad du før har beskæftiget dig med. 

Dit CV skal også indeholde et billede af dig. Billedet er ikke altafgørende, men bestemt et element der bliver lagt mærke til, og er med til at danne det første indtryk af dig. Du bør derfor tænke over at se pæn og anstændig ud, men skal stadig give et realistisk billede af dig, så virksomheden ved, hvem de møder.

For at se mere om Candenos skabeloner, tryk på følgende link: https://candeno.com/cv/skabeloner/