Sådan kommer du i gang med at investere

Vi kender det allesammen med garanti – vi vil gerne have vores penge til at vokse, blive flere, større og komme i stride strømme. Sådan er det bare meget, meget sjældent i virkeligheden. Desværre. Men hvordan kommer man så til flere penge? Hvordan kan man selv være herre over, hvordan man får flere penge mellem hænderne? Og hvordan sørger du for, at de penge du har, bliver til allerflest? 

Du har flere muligheder for at investerer

Der er flere muligheder, og du kan med fordel tjekke mere end én mulighed, for det kan sagtens være, der er noget, der fungerer godt for dig, som ikke fungerer ligeså godt for andre – eller omvendt. Det er individuelt og afhænger af, hvor mange penge du har, hvor meget tid du har, og hvor mange penge, du gerne vil have. 

Det er blevet meget populært at investere sine penge, og det er ikke uden grund. Det er en af de metoder, der kan give det allerstørste afkast – hvis du altså investerer rigtigt, sætter dig ind i tingene og tør satse lidt. 

Tænk sunde investeringer

Det er vigtigt, at du ikke investerer mere, end du har råd til at tabe. Der er altid udsving, og du ved ikke, om du er købt eller solgt. Du kan selvfølgelig holde øje med dine investeringer løbende, og det vil vi også klart anbefale dig at gøre, men de fleste investeringer løber over en længere periode, og der vil derfor både være gode og mindre gode perioder. Derfor er det også vigtigt, at du har is i maven indimellem, da der kan være udsving undervejs.

Hvis du vil investere dine penge, kan du få hjælp i forskellige former. Bl.a. i din bank eller hos investeringsgrupper. Der findes også en række fællesskaber, hvor man kan tale om investeringer med andre og på den måde sparre og både få og give gode tips til investeringer. Du kan tjekke Investeringer i ETF ud for at blive klogere på området. 

Hvis du har penge stående på en konto, kan det især være godt at investere dem, så du ikke skal betale negative renter eller risikere, at de med tiden mister værdi. En af de største investeringer, du som minimum bør lave dig, er din pension. Det er dit fremtidige job, og derfor bør du gå i gang med at investere i din pension og din fremtid, når du er ung.

Invester dine pension

Det kan godt virke uoverskueligt, men det er den eneste måde, du er nogenlunde sikker, når du bliver ældre. Og hvis du vil opretholde en nogenlunde levestandard, når du går på pension, så skal du i gang i god tid. I din pension kan du også investere dine penge – eller dvs. det gør dit pensionsselskab for dig, alt afhængig af hvor risikovillig, du er.

Du kan dermed være meget risikovillig, og så har du også mulighed for at tjene ekstra penge, for jo større risiko du sætter på det, jo flere penge er der at hente på det lange løb. 

Prøv dig frem, tal med folk, der allerede er i gang med investeringerne, tal med din bank og brug google – det er din ven. På den måde bliver du klogere på området, og kan begynde selv at investere lidt. Det kan vise sig at være en god forretning på sigt.