Pas på dine øjne når du sidder ved skærmen

Har du nogensinde oplevet at få tørre eller irriterede øjne ved at sidde ved din pc skærm over længere tid? Så de klør, føles som ’sandpapir’ og bliver røde? Så er det et tegn på at du skal passe bedre på dine øjne og overveje at få et par Gamer briller som skåner dine øjne. Lyset fra vores pc skærm er ikke specielt sundt for øjne og derfor skal du passe på med at sidde og kigge direkte ind i din skærm flere timer om dagen når du sidder og arbejder eller spiller.

Undersøgelser viser at gamerbriller virker
Mange undersøgelser viser at hvis du bruger gamerbriller, kan du beskytte dine øjne godt mod computerens digitale lys, som både bærbarer og computer udstråler. Med gamerbriller kan du undgå hovedpine og undgå at få synsforstyrrelser og samtidig sikre at dine øjne ikke bliver hurtigt trætte. Der findes mange forskellige slags gamerbriller i forskellige prisklasser og priserne går fra cirka 2-300 kroner og opefter.

Hvordan virker brillerne
Briller virker ved at blokere cirka 25-50% af det blå lys, din bærbar eller computer udstråler, samtidig med at brillen filtrerer op til 99% af det skadelige UV lys, som du også risikerer at blive udsat for. På den måde kan man sige at brillerne faktisk både kan bruges som en gamerbrille og en solbrille. Nogle af brillerne har ekstra effekter der gør, at du ser kontraster og farver bedre og mere klart igennem brillen. På den måde giver brillen dig et fedt visuelt billede, samtidig med at det giver en meget god og sikker beskyttelse mod det blå digitale lys og UV lyset, som skader vores øjne.

Design og stil
Gamerbriller findes selvfølgelig i forskelligt design og stil, med et fedt stel i en farve, som du ønsker. Du kan få briller som kan forskellige ting og har forskellige features, der både går ind og hjælper og afhjælper, afhængigt af hvad du har behov for.

Hvis du oplever vedvarende smerter, kløe og irritation i øjnene ved sidde foran de skærm, skal du opsøge din læge for at få det undersøgt. Du kan starte med at dryppe øjnene med noget væske fra apoteket og hvis det ikke virker, skal du undersøges af en læge. Hvis først dine øjne har taget skade er det vigtigt at du får den rette hjælp og at du overvejer hvordan du kan planlægge din dag, så du ikke sidder alt for længe foran din skærm.