Naturskønne mødelokaler – og hvorfor de er vejen frem

I Danmark gør vi tingene lidt anderledes, det ved vi og resten verdenen godt. Vi har hygge som mange udenlandske besøgende også forbinder med Carlsberg. Men siden 2006 har danskere landet over også kunne gøre glæde af mødekonceptet Meetovation, som mod at re-designe møde- og konferencekulturen og sætte bedre innovative rammer for all deltagerne. Som navnet lidt lægger op til, handler Meetovation om “Meetings” og “Motivation” – og hvordan vi får mest muligt værdi ud af begge ting, uden at det ender galt. 

”Vores evne til at tænke anderledes og være kreative har båret frugt. Det er lykkedes os at positionere Danmark i det internationale mødemarked og vi har vist at branchen kan løfte i flok. Men konkurrence fra udlandet er hård, og der er mange andre, der arbejder med at sikre et højt udbytte af møder og konferencer,” fortæller Steen Møller, international projektchef for Business Events i VisitDenmark og formand for Meetovation styregruppen.

En af byggestene i Meetovation er at tage mødet ud af mødelokalet og sætte nogle rammer der lægger op til kreativ udfoldelse. Her kan kursuslokaler i naturskønne omgivelser være med til at få medarbejdere, kursusdeltagere og mange flere til at komme med nye ideer og tiltag til eventuelle problemstillinger på arbejdspladsen eller i deres liv. 

Er Meetovation konceptet ikke nok, til at du allerede nu overvejer at holde dit næste arrangement i naturskønne omgivelser, så kan vi da “bare” tage et kig på den skandinaviske stil – der vægter mere og mere over mod indkorporering af bæredygtige materialer og med rigeligt af planter i rummene. 

– Gør man desuden mødefaciliteterne ‘hjemlige’, vil deltagere allerede fra start føle sig behagelig/tryg i kursuslokalerne. Det vil være med til at åbne at løsne op i eventuelle debatter, hvor folk måske er bange for at sige hvad de tænker, fordi omgivelserne virker kolde og kommunale

– Har man internationale besøgende vil de også sætte pris på at få noget dansk \’hygge\’ med i deres oplevelse. Mange internationale erhvervsfolk når knap nok at lande i lufthavnen, før at de er på farten igen – her vil et besøg i dansk natur være en oplevelse de nok vil huske med et smil på læben.

– Sidst er der for mange også noget terapeutisk i at komme væk fra storbyens sus og dus, at få vind i håret og landluft i lungerne klarer tingene op og gør hovedet frisk og klar til at modtage nye informationer – eller videregive dem, for den sags skyld.